Що таке дріп-кава та в чому її головна фішка?
Кава вже давно перестала бути просто напоєм, що допомагає збадьоритися зранку, та на сьогоднішній день є справжнім ритуалом та частиною культури. З кожним роком все більше людей заглиблюються в кавову тему, досліджують різні методи приготування, пробують нові сорти та відвідують кав'ярні, які пропонують особливий підхід до цього напою. Серед численних методів приготування кави дріпи займають особливе місце. Дріп-кава сьогодні є одним з найпопулярніших методів приготування кави, однак шлях до її популярності був досить тривалим. Від перших експериментів із фільтрування кави до сучасних методів приготування пройшло понад ста років. Сьогодні ми розберемося в історії виникнення дріп-кави, її розвитку та причинах її популярності.
Щоб зрозуміти походження порційної дріп-кави, потрібно повернутися до витоків. Хоча кава існує вже кілька століть, тривалий час її готували без фільтрації - зерна варили у воді або настоювали, а осад залишався в чашці, породивши таке відоме дійство як ворожіння на кавовій гущі. Перші спроби фільтрації кави були ще у 18 столітті, коли люди використовували тканини або спеціальні сита. Однак справжній прорив стався завдяки одній домогосподарці з Німеччини.


У 1908 році Мелітта Бенц винайшла паперовий фільтр для кави, який вона зробила вирвавши одну зі сторінок блокноту свого сина. Цей винахід змінив підхід приготування кави та зробив ручні методи приготування фільтр-кави популярними в Європі. Згодом ринок став поповнюватися різними девайсами для приготувань, які ми можемо побачити в багатьох закладах або придбати собі додому. Поки кавова культура розвивалася, у Японії також почали експериментувати з різними способами приготувань та саме в цій країні в 1990-х роках з'явилися перші порційні дріпи - маленькі паперові фільтри з кавою, які можна було розкрити, закріпити на чашці та залити гарячою водою. Сама назва дріп-кави походить від англійського слова drip - крапати, бо має за собою крапельний метод приготування.
Ідея виявилася неймовірною, адже була компактною, простою в використанні та дозволяла отримати якісну каву практично в будь яких умовах. Японці - відомі шанувальники кави, тому вони просто не могли не прикласти своїх рук до популяризації фільтр-заварювань, які дозволяють розкрити складні нотки зерна і отримати чисту яскраву чашку. Згодом порційні дріпи почали поширюватися в інших країнах Азії, а в Європі та США даний метод набув популярності вже у 2010-х, коли хвиля спешелті кави зробила популярною якісну каву та ручні методи заварювання. Зростання культури подорожей та швидкий ритм життя - все це допомогло популяризувати дріпи. Популярність мінімалізму теж зіграла не останню роль, адже люди все більше намагаються досягти більшої простоти щоденних ритуалів. Переваг даного способу просто безліч, але головні з них це
Для приготування дріпів вам не потрібні кавоварка, різні девайси, або щось ще. Дріп, чашка та гаряча вода - все, що вам знадобиться. Фільтр виготовляється з особливого мікропористого паперу, що дозволяє зберегти усі ароматичні речовини, не пропускаючи осад, містить в собі заздалегідь змелену каву, а також має спеціальні “крильця”, які забезпечують його стійке положення. Достатньо встановити дріп на чашку, повільно налити гарячу воду, почекати пару хвилин та насолоджуватися. Це ідеальне рішення для швидкого та легкого приготування кави вдома, подорожей чи офісів та є неймовірною альтернативою розчинній каві, бо значно виграє по смаковим якостям, не має консервантів і дозволяє отримати яскраву чашку без осаду.
Дріп-кава - один з найкращих способів розкрити всі складові смаку кавових зерен. Якісні порційні дріпи запаковують у вакуумні упаковки, що дозволяє зберігати свіжість кави близько року. А через легке приготування можна безкінечно експериментувати куштуючи різні зерна та знаходити ті, що найбільше вам до душі, адже практично у кожного обсмажчика є набори дріп-кави з різних країн та різних обробок. Для тих хто переживає за своє здоров'я теж знайшовся бонус - на відміну від еспресо або кави по-турецьки, дріп-кава має менший рівень кислотності та не містить дрібних частинок, що можуть подразнювати слизову оболонку шлунку

Дріп-кава пройшла довгий шлях та на сьогодні є одним з найпопулярніших методів заварювання кави, стала частиною кавової культури та завдяки своїй простоті приготування поєднує кавоманів з усього світу. Якщо ви ще не пробували даний спосіб заварювання, можливо настав час ознайомитися з ним ближче, адже кожен наш щоденний ритуал має додавати розслабленості та насолоди моментом. А ми завжди раді вам з цим допомогти, адже на нашому сайті ви можете знайти дріпи на будь який смак (та навіть без кофеїну)
Перейти до сторінки з дріпами