SCA Sensory courses

Олексій Гонтар — багаторазовий фіналіст кавових чемпіонатів, суддя Національного чемпіонату з обсмаження кави та бронзовий призер Національного чемпіонату з каптестингу 2024 року. Олексій має міжнародну сертифікацію тренера SCA (AST), ліцензію Q-grader та є єдиним в Україні Q-instructor.

У кавовій сфері вже понад 6 років, із яких майже 5 — у компанії Foundation. За цей час обіймав посади бариста, тренера та обсмажчика. Наразі займає посаду проектного менеджера та технолога компанії.

course
course

Про що цей курс

CSP Sensory — це професійна програма від SCA (Specialty Coffee Association), створена для тих, хто хоче навчитися розуміти каву через сенсорику.

Курс розкриває, як працюють наші органи чуття, як оцінювати каву за міжнародними стандартами, як розпізнавати аромати, базові смаки і дефекти, а також навчитися проводити каппінги, сенсорні тести та аналітичні дослідження.

Ви дізнаєтесь, як працює людська сенсорна система, як вона реагує на стимули, і як перетворити ці знання на професійний інструмент для дегустації, оцінки та контролю якості кави.

Навіщо цей курс

Мета курсу — навчити вас бачити каву не просто як напій, а як складний сенсорний продукт.

Він потрібен тим, хто прагне:

  • підготуватися до офіційних екзаменів SCA Sensory та отримати відповідний сертифікат міжнародного значення;
  • навчитись об'єктивно оцінювати каву та визначати її якість за міжнародними протоколами;
  • глибше зрозуміти сенсорну фізіологію і зв'язок між смаком, ароматом та відчуттями;
  • отримати практичні навички роботи з кислотністю, тілом і балансом чашки.
sensory course
sensory skills

Що цей курс дасть і де можна застосувати навички

Після проходження курсу ти зможеш:

  • професійно проводити дегустації (каппінги) за протоколами SCA та CVA;
  • виявляти дефекти обсмажування або зеленої кави;
  • складати сенсорні профілі, розуміти смакові характеристики й працювати з описовими лексиконами;
  • керувати якістю кави на будь-якому етапі — від закупівель до продажу;
  • використовувати сенсорні тести для контролю стабільності обсмажки чи розробки нових продуктів.

Але сенсорика — це не лише про каву ☕️

Розвинені сенсорні навички допоможуть тобі:

  • краще розуміти якість їжі, вина, шоколаду, сиру чи навіть води;
  • формувати більш свідомі харчові звички;
  • навчитися насолоджуватись простими речами глибше, розвиваючи власні смако-ароматичні рецептори.

Три рівні складності

Ми створили для вас три рівні цього курсу, щоб кожен міг вибрати свій шлях:

Базовий рівень

Знайомство з сенсорикою, базові смаки та аромати, вступ до оцінки кави.

8500грн

Середній рівень

Розбір фізіології, дефектів, профілювання, методів тестування.

18000грн

Професійний рівень

Повна підготовка до іспиту SCA, практичні сенсорні тести, та повноцінна оцінка кави за професійними протоколами.

29000грн

Залишити заявку

Заповніть форму, і ми зв'яжемося з вами для уточнення деталей курсу

Продовжуючи, Ви погоджуєтесь з Політикою Конфіденційності

Кошик