Опис асортименту кави

SALVADOR ESCALON

Країна: Сальвадор

Регіон: Apaneca-Ilamatepec

Різновид арабіки: Pacas

Висота зростання: 1500 м.н.р.м.

Спосіб обробки: honey

Бальна оцінка: 86 балів

Аромат: начинений, з нотами кешʼю, топленого молока.

Смак: яскравий, з нотами чорної смородини, аґрусу та іриски.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами лісового горіху, жасмину та вишні.

Оцінка від FOUNDATION


Кислотність ◯◯

Солодкість

◯◯

Гіркота ◯◯


RWANDA CYAHINDA


Країна: Руанда

Регіон: Southern Rwanda

Різновид арабіки: Bourbon

Висота зростання: 1800 - 2000 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 85 балів


Аромат: насичений, з нотами абрикосу, сухофруктів та гречаного меду.

Смак: яскравий, насичений, з нотами шовковиці, груші та молочного шоколаду.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, насичений, з нотами грейпфруту, каркаде та кураги.



Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯◯

Солодкість 

◯◯◯

Гіркота


COLOMBIA EL POURVENIR


Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Castillo

Висота зростання: 1550 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 86 балів


Аромат: делікатний, фруктовий; з нотами стиглої груші, бадьяну.

Смак: соковитий, з виразними нотами червоних ягід, персику.

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте.

Післясмак: делікатний, виражений нотами бейлісу та суниці.



Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯

Солодкість 

◯◯

Гіркота


ETHIOPIA CHELBESA


Країна: Ефіопія

Регіон: Gedio zone

Різновид арабіки: 74112, 74158

Висота зростання: 2100 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 84,5 балів


Аромат: солодкий аромат, виражений нотами бергамоту та жовтої черешні. 

Смак: соковитий, з нотами ягідного джему та солодкого апельсину. 

Тіло: нижче за середнє, чайне. 

Післясмак: тривалий, виражений нотами темного улуну та білого винограду. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота

◯◯


EL SALVADOR LA GUACHOCA 


Країна: Сальвадор

Регіон: Apaneca-Ilamatepec

Різновид арабіки: Red Bourbon

Висота зростання: 1465 м.н.р.м

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 85,5 балів


Аромат: насичений, виражений нотами пряного печива та ожини.

Смак: насичений, солодкий з нотами чорної смородини та кумквату. 

Тіло: середнє за щільністю, округле. 

Післясмак: тривалий, виражений солодкими нотами суниці та молочного шоколаду.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯

Солодкість 

◯◯

Гіркота


HONDURAS LAS CALAVERAS


Країна: Гондурас

Регіон: Montecillos, El Matazano

Різновид арабіки: Red Catui, Ihcafe90

Висота зростання: 1400-1550 м.н.р.м.

Спосіб обробки: хані

Бальна оцінка: 84,5 балів


Аромат: делікатний, виражений нотами кураги та шовковиці. 

Смак: збалансований, солодкий, з нотами ірису та фініка. 

Тіло: середнє за щільністю, округле. 

Післясмак: тривалий, виражений нотами гречаного меду та чорного чаю. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

◯◯

Гіркота

◯◯


PAPUA NEW GUINEA KINDENG


Країна: Папуа-Нова Гвінея

Регіон: Western Highlands

Різновид арабіки: Arusha, Bourbon, Typica

Висота зростання: 1520-1770 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 86,5 балів


Аромат: насичений, з яскравими нотами чорної смородини та топленого молочного шоколаду.  

Смак: яскравий, насичений нотами ананасу, суниці та дині. 

Тіло: середнє, округле.  

Післясмак: тривалий, з нотами карамболю та ягідною кислотністю. 



Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

◯◯

Гіркота


 RWANDA HUMURE


Країна: Руанда

Регіон: Eastern Province

Різновид арабіки: Red Bourbon

Висота зростання: 1624 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 84,5 балів


Аромат: делікатний, солодкий, з нотами кураги та ванільного бісквіту. 

Смак: насичений, яскравий, виражений нотами чорного чаю, барбарису та черешні. 

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте. 

Післясмак: тривалий, насичений нотами солодкого апельсину та ягідного джему. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

◯◯

Гіркота


GUATEMALA FINCA VIZCAYA


Країна: Гватемала

Регіон: Mataquesquintla, Jalapa

Різновид арабіки: Bourbon, Typica, Caturra

Висота зростання: 1510-1980 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 85 балів


Аромат: насичений, з ніжним ароматом полуниці, карамелі. 

Смак: яскравий, насичений нотами мандарину, манго та полуничного йогурту. 

Тіло: середнє за щільністю, округле. 

Післясмак: тривалий, з нотами збитих вершків та персику. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯

Солодкість 

◯◯

Гіркота

◯◯


KENYA KAHUNYO


Країна: Кенія

Регіон: Muranga

Різновид арабіки: SL 28, SL 34

Висота зростання: 1600-1800 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 84 балів


Аромат: насичений, з нотами кураги, малини, червоного яблука. 

Смак: яскравий, з нотами малинового варення, аґрусу, сицилійського апельсину. 

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте. 

Післясмак: тривалий, з нотами ягідного морсу та сушеного манго. 

Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯◯

Солодкість 

◯◯

Гіркота


DECAF ORGANIC CR3 - KAFFEEVEREDELUNG


Регіон: South America, East Africa

Різновид арабіки: Blend

Спосіб обробки: CO2

Бальна оцінка: 85,5 балів


Аромат: насичений, з пряними нотами сінабону та акацієвого меду. 

Смак: насичений, солодкий, з нотами білого винограду, абрикосу.

Тіло: нижче середнього, чайне. 

Післясмак: тривалий, з нотами білого винограду та тростинного цукру. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

◯◯

Гіркота

◯◯


COLOMBIA MADRID


Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Castillo

Висота зростання: 1650 м.н.р.м

Спосіб обробки: washed niu culturing

Бальна оцінка: 88 балів


Аромат: яскравий, насичений, з нотами молочних кукурудзяних паличок та соковитої малини. 

Смак: насичений, яскравий, з нотами гранату, полуничного смузі, бейлісу.

Тіло: вище за середнє, округле. 

Післясмак: тривалий, стійкий, виражений нотами полуниці, рафаелло та відтінками лікеру. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

◯◯◯

Гіркота


COLOMBIA MILAN


Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Castillo

Висота зростання: 1600 м.н.р.м.

Спосіб обробки: natural toffee culturing

Бальна оцінка: 88,5 балів


Аромат: делікатний, виражений нотами стиглої груші, сицилійського апельсину.

Смак: яскравий, іскристий, виражений нотами іриски, соковитого манго та дюшесу.

Тіло: шовковисте, округле.

Післясмак: тривалий, виражений нотами трюфельного меду, сушеного манго.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯

Солодкість 

◯◯

Гіркота


COLOMBIA MONTEBLANCO PASSION FRUIT


Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Caturra Purple

Висота зростання: 1730 м.н.р.м

Спосіб обробки: washed passion fruit

Бальна оцінка: 89 балів


Аромат: насичений, з яскравими нотами тропічних фруктів та червоних ягід. 

Смак: насичений, яскравий, грає нотами піна колади та полуничного морозива. 

Тіло: вище за середнє, округле. 

Післясмак: тривалий, стійкий, з нотами білого рому, маракуї. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯◯

Солодкість 

◯◯◯

Гіркота


 INDONESIA JAVA


Країна: Індонезія

Регіон: East Java

Різновид арабіки: Komasti, Andungsari

Висота зростання: 1100-1500 м.н.р.м

Спосіб обробки: anaerobic 168h

Бальна оцінка: 88 балів


Аромат: насичений, грає нотами айріша та соковитого персику. 

Смак: яскравий, з насиченими нотами віскі, темної карамелі та фініку. 

Тіло: вище за середнє, шовковисте. 

Післясмак: тривалий, стійкий, з нотами віскі, темного квасу, вершків. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯

Солодкість 

◯◯◯

Гіркота


RWANDA CYATO


Країна: Руанда

Регіон: Nyamasheke

Різновид арабіки: Red Bourbon

Висота зростання: 1850-2200 м.н.р.м

Спосіб обробки: anaerobic

Бальна оцінка: 86,5 балів


Аромат: насичений, квітковий, з нотами лікеру та гранату. 

Смак: насичений, яскравий, з нотами червоного яблука, полуничного варення та червоного яблука. 

Тіло: вище за середнє, шовковисте. 

Післясмак: тривалий, виражений яскравими нотами ківі, полуниці та фісташки. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯◯

Солодкість 

◯◯

Гіркота


COSTA RICA LAS LAJAS


Країна: Коста Ріка

Регіон: Central Valley

Різновид арабіки: Caturra, Catuia

Висота зростання: 1300-1600 м.н.р.м.

Спосіб обробки: блек хані

Бальна оцінка: 88 балів


Аромат: яскравий, виражений нотами солодкої груші та червоних ягід. 

Смак: солодкий, насичений, з яскравою ягідною кислотністю і соковитістю зеленого яблука. 

Тіло: середнє, округле. 

Післясмак: тривалий з яскравими нотами білого вина та шовковиці. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯◯

Солодкість 

◯◯◯

Гіркота


ETHIOPIA MOCCA GR. 1


Країна: Ефіопія

Регіон: Bench Maji

Різновид арабіки: Heirloom 

Висота зростання: 1800-2200 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 85,5 балів


Аромат: солодкий аромат, виражений нотами жовтого яблука та меду. 

Смак: збалансований, з нотами калини та пряністю бадьяну. 

Тіло: нижче за середнє, чайне. 

Післясмак: тривалий, стійкий, з нотами ройбуша та кураги. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯

Солодкість 

◯◯

Гіркота

◯◯


ETHIOPIA ATO TONA


Країна: Ефіопія

Регіон: Sidano

Різновид арабіки: Heirloom

Висота зростання: 1800-1900 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 84,5 балів


Аромат: насичений, з яскравими нотами червоних ягід та фруктових льодяників. 

Смак: соковитий, виражений нотами фруктового компоту та яскравою кислотністю порічки. 

Тіло: нижче за середнє, чайне. 

Післясмак: тривалий та стійкий з нотами каркаде та волоського горіху. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯◯

Солодкість 

Гіркота

◯◯


HONDURAS MARCALA ORGANIC


Країна: Гондурас

Регіон: La Paz

Різновид арабіки: Typica, Bourbon, Caturra

Висота зростання: 1450-1550 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 85 балів


Аромат: яскравий, виражений нотами амаретто та сливи. 

Смак: яскравий, насичений нотами в’яленої вишні, бельгійського шоколаду та чорної смородини. 

Тіло: середнє, округле. 

Післясмак: тривалий, виражений нотами бельгійського шоколаду з мигдалем. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

◯◯

Гіркота


COLOMBIA PAPAYAN


Країна: Колумбія

Регіон: Antioquia

Різновид арабіки: Bourbon, Typica

Висота зростання: 1300-1500 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 83,5 балів


Аромат: делікатний, виражений нотами персика. 

Смак: насичений смак нектарину, молочного шоколаду та лікеру. 

Тіло: середнє, шовковисте. 

Післясмак: тривалий та стійкий з нотами апельсину та арахісової пасти. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

◯◯

Солодкість 

◯◯

Гіркота


BRAZIL SUL DE MINAS


Країна: Бразилія

Регіон: Sul de Minas

Різновид арабіки: Caturra, Bourbon

Висота зростання: 800-1100 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 82,5 балів.


Аромат: насичений, з нотами нуги, горіхів макадамія та червоного яблука.  

Смак: солодкий та насичений з нотами какао, меду та марципану. 

Тіло: середнє, округле. 

Післясмак: тривалий, стійкий, з нотами горіхової пасти та молочного шоколаду. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота

◯◯


PERU DECAF


Країна: Перу

Регіон: Cajamarka

Різновид арабіки: Catimor, Typica, Pache

Висота зростання: 1500-1800 м.н.р.м.

Спосіб обробки: swis water

Бальна оцінка: 84 балів


Аромат: насичений, з нотами темного шоколаду та фініка. 

Смак: насичений, з приємною вишневою кислотністю і пряністю кориці. 

Тіло: нижче середнього, чайне. 

Післясмак: тривалий та стійкий з нотами цитрусової цедри та сухофруктів. 


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота

◯◯


RWANDA SAKE  


Країна: Руанда

Регіон: Sake

Різновид арабіки: Kent, Bourbon

Висота зростання: 1500 - 1600 м.н.р.м.

Спосіб обробки: washed

Бальна оцінка: 84 балів


Аромат: насичений, з нотами ванілі, груші, жасмину.

Смак: яскравий, з нотами сливи, винограду та сухофруктів.

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами чорного чаю та жовтої вишні.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


COLUMBIA DECAF 


Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Excelso

Висота зростання: 1800 - 2000 м.н.р.м.

Спосіб обробки: Decaf MC

Бальна оцінка: 86 балів


Аромат: делікатний, з нотами акацієвого меду, випічки.

Смак: насичений, яскравий, з нотами зеленого яблука та апельсинового бісквіту.

Тіло: нижче за середнє, чайне.

Післясмак: тривалий, стійкий, з нотами волоського горіху та апельсинової цедри.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


КОЛУМБІЯ LA LUISA KIWI


Країна: Колумбія

Регіон: Antioquia

Різновид арабіки: Red Caturra

Висота зростання: 1600 - 1800 м н.р.м.

Спосіб обробки: anaerobic with fruits 72hrs

Бальна оцінка: 91 балів


Аромат: яскравий, з нотами білих квітів, персика та лохини.

Смак: яскравий, насичений, з нотами винограду кишмиш, мармеладу та фруктового льоду.

Тіло: середнє шовковисте

Післясмак: тривалий, солодкий, з нотами білого вина та полуниці.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


КОСТА РІКА GARCILASO


Країна: Коста Ріка

Регіон: Tres Rios

Різновид арабіки: H3

Висота зростання: 1330-1420 м.н.р.м

Спосіб обробки: red honey

Бальна оцінка: 86,5 балів


Аромат: делікатний, з нотами тростинного цукру, бергамоту та білих квітів.

Смак:  насичений, з нотами молочного шоколаду, аличі та жовтої черешні.

Тіло: середнє шовковисте

Післясмак:  тривалий, з нотами кеш'ю, гречаного меду та пісочного печива.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


САЛЬВАДОР SAN AGUSTIN 


Країна: Сальвадор

Регіон:  Ahuachapan

Різновид арабіки: Bourbon, Pacas

Висота зростання: 1350 м.н.р.м

Спосіб обробки: anaerobic

Бальна оцінка: 86 балів


Аромат: яскравий, з нотами стиглої вишні та гроздики.

Смак: насичений, виражений нотами чорної смородини, стауту та іриски.

Тіло: середнє, округле.

Післясмак: : тривалий, насичений нотами каркаде та фундуку.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


САЛЬВАДОР  MARROQUIN 


Країна: Сальвадор

Регіон:  Apaneca-Ilamatepec

Різновид арабіки: Red Bourbon

Висота зростання: 1465 м.н.р.м

Спосіб обробки: natural

Бальна оцінка: 85,75 балів


Аромат: яскравий, з нотами лікеру та молочного шоколаду.

Смак: насичений, яскравий, виражений нотами лайму, вишні та спецій.

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте.

Післясмак: тривалий, насичений нотами гвоздики та чорної смородини.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


ЕФІОПІЯ URAGA


Країна: Ефіопія

Регіон:  Oromia

Різновид арабіки: Heirloom

Висота зростання: 2150 м.н.р.м

Спосіб обробки: washed

Бальна оцінка: 84,5 балів


Аромат: насичений, з яскравими нотами червоних ягід та амаретто.

Смак: насичений, з яскравими нотами суниці, арахісової пасти та груші.

Тіло: нижче за середнє, чайне.

Післясмак: тривалий, стійкий, з нотами рожевого вина та арахісової пасти.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


Кенія Thiriku


Країна: Кенія

Регіон:  Nyeri County

Різновид арабіки: SL28, SL34, Batian

Висота зростання: 1880 - 2970 м.н.р.м

Спосіб обробки: washed

Бальна оцінка: 85 балів


Аромат: насичений, з нотами ванільного бісквіту та ягідного джему.

Смак: яскравий, насичений, з нотами білого вина, вишні та фундуку.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, насичений, виражений нотами грейпфруту та молочного шоколаду.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


Сальвадор San Agustin


Країна: Сальвадор

Регіон:  Ahuachapan

Різновид арабіки: Bourbon, Pacas

Висота зростання: 1350 м.н.р.м

Спосіб обробки: anaerobic

Бальна оцінка: 86 балів


Аромат: яскравий, з нотами стиглої вишні та гроздики.

Смак: насичений, виражений нотами чорної смородини, стауту та іриски.

Тіло: середнє, округле.

Післясмак: тривалий, насичений нотами каркаде та фундуку.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


КОЛУМБІЯ CAUCA DECAF 


Країна: Колумбія

Регіон:  Huila

Різновид арабіки: Excelso

Висота зростання: 1800 - 2000 м.н.р.м.

Спосіб обробки: Decaf MC

Бальна оцінка: 86 балів


Аромат: делікатний, з нотами червоного чаю та апельсину.

Смак: насичений, з нотами чорносливу, меду та кунжуту.

Тіло: чайне, нижче середнього.

Післясмак: тривалий, стійкий, насичений нотами цитрусової цедри та сухофруктів.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


Ефіопія Hadeso 


Країна: Ефіопія

Регіон:  Oromia

Різновид арабіки: Heirloom

Висота зростання: 1850 - 2100 м.н.р.м

Спосіб обробки: washed

Бальна оцінка: 85,75 балів


Аромат: насичений, яскравий, з нотами червоного чаю та ягідного джему.

Смак: сбалансований, насичений, з нотами квітів, малинового чаю та лайму.

Тіло: шовковисте, середнє за щільністю.

Післясмак: тривалий, делікатний, з нотами лісових ягід та гвоздики.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


Сальвадор Las Llantas 


Країна: Сальвадор

Регіон:  Apaneca-Ilamatepec

Різновид арабіки: Sarchimor

Висота зростання: 1200 м.н.р.м

Спосіб обробки: anaerobic 72h

Бальна оцінка: 87,75 балів


Аромат: яскравий, квітковий, з нотами зеленого яблука.

Смак: насичений, яскравий, з нотами квітів, джину та яблучного сидру.

Тіло: середнє за щільністю, соковите.

Післясмак: тривалий, насичений, з нотами мигдалю та фруктовою кислотністю.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


Колумбія Thermal Shock 


Країна: Колумбія

Регіон:  Huila

Різновид арабіки: Tabi

Висота зростання: 1550 - 1750 м.н.р.м

Спосіб обробки: Thermal SHock

Бальна оцінка: 88 балів


Аромат: яскравий, з нотами тропічних фруктів та молочного шоколаду. 

Смак: насичений, солодкий, з нотами морозива з манго, ківі та полуниці.

Тіло: середнє за щільністю, соковите.

Післясмак: тривалий, з нотами червоних ягід та мускатного горіху.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


Індонезія Sumatra


Країна: Індонезія

Регіон:  Aceh Province

Різновид арабіки: Ateng, Gayo 1, Timtim

Висота зростання: 1500 - 1700 м.н.р.м

Спосіб обробки: Honey

Бальна оцінка: 88 балів


Аромат: яскравий, з нотами лікеру та ягідного морозива.

Смак: насичений, яскравий, з нотами аґрусу, тирамісу та жовтої вишні.

Тіло: нижче за середнє, чайне.

Післясмак: тривалий, яскравий, з нотами какао та коньяку.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


COLOMBIA EL REFUGIO


Країна: Колумбія

Регіон:  Huila

Різновид арабіки: Castillo

Висота зростання: 1550 м.н.р.м

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 87 балів


Аромат: делікатний, фруктовий, з нотами яблучного пуншу та сухофруктів.

Смак: соковитий, з виразними нотами вишневого джему та фініку.

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте.

Післясмак: делікатний, виражений нотами баскського чізкейку та суниці.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


COLOMBIA CARBON


Країна: Колумбія

Регіон:  Huila

Різновид арабіки: Caturra, Bourbon

Висота зростання: 1730 м.н.р.м.

Спосіб обробки: carbonic maceration

Бальна оцінка: 90 балів


Аромат: насичений, з нотами черешні, бейлісу.

Смак: яскравий, насичений, з нотами каркаде, вишневого соку та фруктового сорбету.

Тіло: середнє за щільністю, округле.

Післясмак: тривалий, яскравий, з нотами червоного вина і яблука.



Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


ETHIOPIA GURBITU


Країна: Ефіопія

Регіон:  Yirgacheffe

Різновид арабіки: Kurume, Dega, Wolisho

Висота зростання: 1995-2020 м.н.р.м.

Спосіб обробки: anaerobic 48h

Бальна оцінка: 87,5 балів


Аромат: насичений, з нотами квітів та полуничного джему.

Смак: яскравий, з нотами яблучного сидру, ялівцю та лимончелло.

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами полуниці та бейлісу.


Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


COLOMBIA BLUEBERRY


Країна: Колумбія

Регіон:  Huila

Різновид арабіки: Caturra, Bourbon

Висота зростання: 1730 м.н.р.м.

Спосіб обробки: anaerobic with fruits 150h

Бальна оцінка: 90 балів


Аромат: яскравий, з нотами абрикосу та темних ягід.

Смак: насичений, з нотами манго, жовтої вишні та лохини.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, насичений нотами лохини та пломбіру.



Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


COLOMBIA COCONUT LEMONADE


Країна: Колумбія

Регіон:  Huila

Різновид арабіки: Caturra Purple

Висота зростання: 1730 м.н.р.м.

Спосіб обробки: anaerobic with fruits 150h

Бальна оцінка: 90 балів


Аромат: насичений, з нотами тропічних фруктів та лайму.

Смак: яскравий, з нотами лічі, лемонграсу та піна колади.

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте.

Післясмак: тривалий, насичений, з нотами кокосу та сицилійського апельсину.



Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


COLOMBIA RED FRUITS


Країна: Колумбія

Регіон:  Huila

Різновид арабіки: Caturra, Bourbon

Висота зростання: 1650 м.н.р.м.

Спосіб обробки: anaerobic with fruits 180h

Бальна оцінка: 90 балів


Аромат: насичений, з нотами ванілі та лісових ягід.

Смак: насичений, яскравий, з нотами червоної смородини, рожевого вина та ванільного бісквіту.

Тіло: середнє за щільністю, округле.

Післясмак: тривалий, з нотами маракуї та журавлини.



Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


COLOMBIA MELON


Країна: Колумбія

Регіон:  Huila

Різновид арабіки: Caturra, Bourbon

Висота зростання: 1730 м.н.р.м.

Спосіб обробки: anaerobic with fruits 150h

Бальна оцінка: 91 балів


Аромат: насичений, з нотами цитрусової цедри та полуниці.

Смак: яскравий, насичений, з нотами дині, кавуну та ананасу.

Тіло: середнє, округле.

Післясмак: тривалий, з нотами сицилійського апельсину та сушеного манго.



Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

Гіркота


COLOMBIA YELLOW FRUITS


Країна: Колумбія

Регіон:  Huila

Різновид арабіки: Caturra, Bourbon

Висота зростання: 1650 м.н.р.м.

Спосіб обробки: anaerobic with fruits 180h

Бальна оцінка: 90 балів


Аромат: яскравий, цитрусовий, з нотами манго.

Смак: насичений, з нотами фруктового морозива, бананового мілк-шейку та аличі.

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте.

Післясмак: тривалий, насичений нотами тропічних фруктів та пломбіру.




Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

◯◯◯

Гіркота



HONDURAS SAN MARCOS


Країна: Гондурас

Регіон:  Copan

Різновид арабіки: Caturra, Bourbon, Catuia

Висота зростання: 1500-1700 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 83 балів


Дескриптори: молочний шоколад, ожина, слива.

Аромат: насичений, з нотами іриски та фундуку.

Смак: яскравий, з нотами молочного шоколаду, сливи та ожини.

Тіло: середнє за щільністю, округле.

Післясмак: тривалий, з нотами жовтого яблука та какао.




Оцінка від FOUNDATION


Кислотність

Солодкість 

◯◯

Гіркота

◯◯


Кошик