Опис асортименту кави

KENYA KIANGOI AA

Країна: Кенія

Регіон: Kirinyaga

Різновид арабіки: Ruiru 11, SL28, SL34

Висота зростання: 1600-1700 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 88 бали

Дескриптори: аґрус, виноград, грейпфрут.

Аромат: яскравий, з нотами червоного вина та квітів.

Смак: насичений, з нотами аґрусу, винограду та абрикосу.

Тіло: середнє, іскристе.

Післясмак: тривалий, з нотами грейпфруту та ванілі.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
COLOMBIA QUEBRADITAS

Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Caturra

Висота зростання: 1400-1500 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 87,75 бали

Дескриптори: чорний чай, смородина, диня.

Аромат: яскравий, з нотами цитрусових та червоного вина.

Смак: насичений, з нотами чорного чаю, смородини та лайму.

Тіло: середнє, округле.

Післясмак: тривалий, з нотами карамелі та дині.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
ETHIOPIA GOTITI

Країна: Ефіопія

Регіон: Gedeb

Різновид арабіки: Heirloom

Висота зростання: 1870-2100 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 85 балів

Дескриптори: яблуко, малина, виноград.

Аромат: насичений, квітковий, з нотами ванілі.

Смак: яскравий, з нотами яблука та малини.

Тіло: середнє, гладке.

Післясмак: тривалий, з нотами винограду та лісових ягід.

Кислотність: ◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
ETHIOPIA SHAKISO

Країна: Ефіопія

Регіон: Oromia

Різновид арабіки: Heirloom

Висота зростання: 2000-2100 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 86 балів

Дескриптори: смородиновий чай, лайм, білий виноград.

Аромат: яскравий, з нотами ягідного компоту та цитрусів.

Смак: насичений, з нотами смородинового чаю, лайму та чорного чаю.

Тіло: середнє, гладке.

Післясмак: тривалий, з нотами чорниці та білого винограду.

Кислотність: ◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
PERU SAUL MENOR

Країна: Перу

Регіон: Cajamarca

Різновид арабіки: blend

Висота зростання: 1875-2000 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 86 балів

Дескриптори: фундук, тірамісу, іриска.

Аромат: яскравий, солодкий, з нотами карамелі та квітів.

Смак: насичений, з нотами тірамісу, фундуку та нектарину.

Тіло: середнє, гладке.

Післясмак: тривалий, з нотами іриски та шоколадного печива.

Кислотність: ◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
RWANDA MWASA

Країна: Руанда

Регіон: Machuba Nyamasheke

Різновид арабіки: Red Bourbon

Висота зростання: 1600 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 86,75 бали

Дескриптори: чорний чай з лимоном, ягідне морозиво, чорниця.

Аромат: делікатний, з нотами темного винограду та червоних ягід.

Смак: насичений, з нотами чорного чаю з лимоном, ягідного морозива.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами чорниці та цитрусів.

Кислотність: ◯◯ | Солодкість: ◯ | Гіркота: ◯
KENYA NAIROBI

Країна: Кенія

Регіон: Kiambu

Різновид арабіки: SL28, SL34

Висота зростання: 1800 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 84,5 бали

Дескриптори: чорна смородина, шовковиця, фісташка.

Аромат: яскравий, з нотами жасміну та червоних ягід.

Смак: насичений, з нотами чорної смородини, шовковиці та коли.

Тіло: середнє, іскристе.

Післясмак: тривалий, з нотами фісташки та вишні.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯ | Гіркота: ◯
COLOMBIA CAUCA DECAF

Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Excelso

Висота зростання: 1800-2000 м.н.р.м.

Спосіб обробки: decaf MC

Бальна оцінка: 86 балів

Дескриптори: чорнослив, мед, кунжут.

Аромат: делікатний, з нотами червоного чаю та апельсину.

Смак: насичений, з нотами чорносливу, меду та кунжуту.

Тіло: нижче середнього, чайне.

Післясмак: тривалий та стійкий, насичений нотами цитрусової цедри та сухофруктів.

Кислотність: ◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯◯
INDONESIA FRINSA MANIS

Країна: Індонезія

Регіон: Weninggalih

Різновид арабіки: Ateng Super, P88, Borbor

Висота зростання: 1400 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 87,5 бали

Дескриптори: бурбон, темна карамель, спеції.

Аромат: яскравий, квітковий, з нотами іриски.

Смак: насичений, з нотами темної карамелі, бурбону та кунжуту.

Тіло: вище середнього, гладке.

Післясмак: тривалий, з нотами спецій та карамелі.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
COLOMBIA EL PROGRESO

Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Caturra, Bourbon

Висота зростання: 1650 м.н.р.м.

Спосіб обробки: carbonic maceration

Бальна оцінка: 87,75 бали

Дескриптори: кумкват, біла слива, чай з бергамотом.

Аромат: яскравий, з нотами вишні та абрикосу.

Смак: насичений, з нотами білої сливи, бейлісу та кумквату.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами з бергамотом та кедру.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
COLOMBIA EL PARAISO

Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Typica P-07

Висота зростання: 1930 м.н.р.м.

Спосіб обробки: анаеробний

Бальна оцінка: 88,5 балів

Дескриптори: квіти, лічі, ківі.

Аромат: яскравий, з нотами пітахаї та білого шоколаду.

Смак: насичений, з нотами квітів, лічі та полуниці.

Тіло: середнє за щільністю, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами жасміну та ківі.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯◯ | Гіркота: ◯
PAPUA NEW GUINEA

Країна: Папуа-Нова Гвінея

Регіон: Western Highlands

Різновид арабіки: Arusha, Bourbon

Висота зростання: 1520-1700 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 86 балів

Дескриптори: червоне вино, гранат, шовковиця.

Аромат: яскравий, з нотами тропічних фруктів та кокосу.

Смак: насичений, з нотами червоного вина, гранату, апельсину.

Тіло: вище середнього, гладке.

Післясмак: тривалий, з нотами шовковиці та кедру.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯◯ | Гіркота: ◯
COLOMBIA GEISHA EL DIVISO

Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Geisha

Висота зростання: 1800 м.н.р.м.

Спосіб обробки: washed mossto

Бальна оцінка: 88 бали

Дескриптори: фруктове морозиво, полуничний йогурт, чайна троянда.

Аромат: яскравий, квітковий, з нотами тропічних фруктів.

Смак: насичений, з нотами фруктового морозива, полуничного йогурту та ананасу.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами чайної троянди та карамболю.

Кислотність: ◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
KENYA DECAF

Країна: Кенія

Регіон: Nyeri

Різновид арабіки: blend

Висота зростання: 1750 м.н.р.м.

Спосіб обробки: carbonic maceration

Бальна оцінка: 87 балів

Дескриптори: жовті ягоди, лісовий горіх, червоний аґрус.

Аромат: яскравий, з нотами сухофруктів та сливи.

Смак: насичений, з нотами жовтих ягід, лісового горіху та грейпфруту.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами червоного аґрусу та кориці.

Кислотність: ◯◯ | Солодкість: ◯ | Гіркота: ◯
COLOMBIA STRAWBERRY

Країна: Колумбія

Регіон: Armenia

Різновид арабіки: Castillo

Висота зростання: 1350-1400 м.н.р.м.

Спосіб обробки: anaerobic with fruits 72hrs

Бальна оцінка: 87 балів

Дескриптори: суниця, червоні ягоди, аґрус.

Аромат: яскравий, з нотами малини та лічі.

Смак: насичений, з нотами суниці, червоних ягід та малинового варення.

Тіло: вище середнього, іскристе.

Післясмак: тривале, з нотами аґрусу, зеленого яблука.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯◯ | Гіркота: ◯
COLOMBIA BLACKBERRY MINT

Країна: Колумбія

Регіон: Armenia

Різновид арабіки: Castillo

Висота зростання: 1350-1400 м.н.р.м.

Спосіб обробки: anaerobic with fruits 72hrs

Бальна оцінка: 87,75 бали

Дескриптори: шовковиця, чорна смородина, червоне вино.

Аромат: насичений, з нотами лохини та малини.

Смак: яскравий, з нотами шовковиці, чорної смородини та лайму.

Тіло: вище середнього, іскристе.

Післясмак: тривалий, з нотами червоного вина та червоних фруктів.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯◯
COLOMBIA EL RINCON

Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Castillo

Висота зростання: 1650 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 86,5 балів

Дескриптори: черешня, фісташка, чорна смородина.

Аромат: яскравий, з нотами червоних ягід, темного шоколаду.

Смак: насичений, з нотами фісташки, черешні та тирамісу.

Тіло: середнє, округле.

Післясмак: тривалий, з нотами лікеру та чорної смородини.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
RWANDA KITAMBO PB

Країна: Руанда

Регіон: Machuba Nyamasheke

Різновид арабіки: Red Bourbon

Висота зростання: 1650 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 87 балів

Дескриптори: слива, грейпфрут, шовковиця.

Аромат: яскравий, з нотами топленого шоколаду та шипшини.

Смак: насичений, з нотами сливи, грейпфруту та чорного чаю.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами шовковиці та гвоздики.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
ETHIOPIA ATO TONA

Країна: Ефіопія

Регіон: Sidamo

Різновид арабіки: Heirloom

Висота зростання: 1800-1900 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 85 балів

Дескриптори: порічка, сицилійський апельсин, вишневий лікер.

Аромат: яскравий, з нотами ванільного бісквіту та чорної смородини.

Смак: насичений, з нотами порічки, сицилійського апельсину та груші.

Тіло: середнє, округле.

Післясмак: тривалий, з нотами чорного чаю та вишневого лікеру.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
COSTA RICA LOS SANTOS

Країна: Коста Ріка

Регіон: Tarrazu

Різновид арабіки: Catuia, Caturra, Obata

Висота зростання: 1450-1700 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 82,25 балів

Дескриптори: лайм, виноград, мигдаль.

Аромат: яскравий, з нотами цитрусів та молочного шоколаду.

Смак: насичений, з нотами лайму, амаретто та винограду.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами мигдалю та білого вина.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯◯
GUATEMALA SHB ANTIQUA

Країна: Гватемала

Регіон: Antiqua

Різновид арабіки: Bourbon, Caturra, Typica

Висота зростання: 1200-1800 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 82,5 бали

Дескриптори: чорна смородина, сицилійський апельсин, ліщина.

Аромат: яскравий, з нотами какао та червоних ягід.

Смак: насичений, з нотами черешні, чорної смородини та сицилійського апельсину.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий, з нотами ліщини та молочного шоколаду.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
COLOMBIA PAPAYAN

Країна: Колумбія

Регіон: Antioquia

Різновид арабіки: Bourbon, Typica

Висота зростання: 1300-1500 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 83,5 бали

Дескриптори: нектарин, арахіс, молочний шоколад.

Аромат: делікатний, виражений нотами персика.

Смак: насичений смак нектарину, молочного шоколаду та лікеру.

Тіло: середнє, шовковисте.

Післясмак: тривалий та стійкий з нотами апельсину та арахісової пасти.

Кислотність: ◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
BRAZIL SAO SEBASTIAO

Країна: Бразилія

Регіон: Minas Gerais

Різновид арабіки: Yellow Bourbon

Висота зростання: 1100-1500 м.н.р.м.

Спосіб обробки: натуральний

Бальна оцінка: 83 бали

Дескриптори: фінік, карамельне печиво, ірис.

Аромат: яскравий, з нотами горіху макадамії та карамелі.

Смак: насичений, з нотами фініку, апельсину та карамельного печива.

Тіло: середнє, округле.

Післясмак: тривалий, з нотами ірису та бейлісу.

Кислотність: ◯◯ | Солодкість: ◯◯◯ | Гіркота: ◯
KENYA KIRINYAGA

Країна: Кенія

Регіон: Kirinyaga Country

Різновид арабіки: SL28, SL34, Batian

Висота зростання: 1560 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 84,5 балів

Дескриптори: кумкват, порічка, іриска.

Аромат: яскравий, з нотами темної смородини та квітів.

Смак: насичений, з нотами порічки, темного винограду та кумквату.

Тіло: середнє за щільністю, округле.

Післясмак: тривале, з нотами темного шоколаду та іриски.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
CHINA SIMAO

Країна: Китай

Регіон: Yunnan

Різновид арабіки: Castillo, Caturra, Catuia

Висота зростання: 1420 м.н.р.м.

Спосіб обробки: митий

Бальна оцінка: 82,5 бали

Дескриптори: чорнослив, чорна смородина, мигдаль.

Аромат: яскравий, з нотами жовтих фруктів та мигдалю.

Смак: насичений, з нотами чорносливу, чорної смородини та абрикосу.

Тіло: середнє, гладке.

Післясмак: тривалий, з нотами мигдалю та агрусу.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯
COLOMBIA DECAF

Країна: Колумбія

Регіон: Huila

Різновид арабіки: Excelso

Висота зростання: 1800-2000 м.н.р.м.

Спосіб обробки: decaf MC

Бальна оцінка: 86 балів

Дескриптори: зелене яблуко, апельсиновий бісквіт, волоський горіх.

Аромат: делікатний, з нотами акацієвого меду та випічки.

Смак: насичений, яскравий, з нотами зеленого яблука та апельсинового бісквіту.

Тіло: нижче середнього, чайне.

Післясмак: тривалий та стійкий, з нотами апельсинової цедри та волоського горіху.

Кислотність: ◯◯◯ | Солодкість: ◯◯ | Гіркота: ◯◯
Кошик