Опис асортименту кави
KENYA KIANGOI AA
Країна: Кенія
Регіон: Kirinyaga
Різновид арабіки: Ruiru 11, SL28, SL34
Висота зростання: 1600-1700 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 88 бали
Дескриптори: аґрус, виноград, грейпфрут.
Аромат: яскравий, з нотами червоного вина та квітів.
Смак: насичений, з нотами аґрусу, винограду та абрикосу.
Тіло: середнє, іскристе.
Післясмак: тривалий, з нотами грейпфруту та ванілі.
COLOMBIA QUEBRADITAS
Країна: Колумбія
Регіон: Huila
Різновид арабіки: Caturra
Висота зростання: 1400-1500 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 87,75 бали
Дескриптори: чорний чай, смородина, диня.
Аромат: яскравий, з нотами цитрусових та червоного вина.
Смак: насичений, з нотами чорного чаю, смородини та лайму.
Тіло: середнє, округле.
Післясмак: тривалий, з нотами карамелі та дині.
ETHIOPIA GOTITI
Країна: Ефіопія
Регіон: Gedeb
Різновид арабіки: Heirloom
Висота зростання: 1870-2100 м.н.р.м.
Спосіб обробки: натуральний
Бальна оцінка: 85 балів
Дескриптори: яблуко, малина, виноград.
Аромат: насичений, квітковий, з нотами ванілі.
Смак: яскравий, з нотами яблука та малини.
Тіло: середнє, гладке.
Післясмак: тривалий, з нотами винограду та лісових ягід.
ETHIOPIA SHAKISO
Країна: Ефіопія
Регіон: Oromia
Різновид арабіки: Heirloom
Висота зростання: 2000-2100 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 86 балів
Дескриптори: смородиновий чай, лайм, білий виноград.
Аромат: яскравий, з нотами ягідного компоту та цитрусів.
Смак: насичений, з нотами смородинового чаю, лайму та чорного чаю.
Тіло: середнє, гладке.
Післясмак: тривалий, з нотами чорниці та білого винограду.
PERU SAUL MENOR
Країна: Перу
Регіон: Cajamarca
Різновид арабіки: blend
Висота зростання: 1875-2000 м.н.р.м.
Спосіб обробки: натуральний
Бальна оцінка: 86 балів
Дескриптори: фундук, тірамісу, іриска.
Аромат: яскравий, солодкий, з нотами карамелі та квітів.
Смак: насичений, з нотами тірамісу, фундуку та нектарину.
Тіло: середнє, гладке.
Післясмак: тривалий, з нотами іриски та шоколадного печива.
RWANDA MWASA
Країна: Руанда
Регіон: Machuba Nyamasheke
Різновид арабіки: Red Bourbon
Висота зростання: 1600 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 86,75 бали
Дескриптори: чорний чай з лимоном, ягідне морозиво, чорниця.
Аромат: делікатний, з нотами темного винограду та червоних ягід.
Смак: насичений, з нотами чорного чаю з лимоном, ягідного морозива.
Тіло: середнє, шовковисте.
Післясмак: тривалий, з нотами чорниці та цитрусів.
KENYA NAIROBI
Країна: Кенія
Регіон: Kiambu
Різновид арабіки: SL28, SL34
Висота зростання: 1800 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 84,5 бали
Дескриптори: чорна смородина, шовковиця, фісташка.
Аромат: яскравий, з нотами жасміну та червоних ягід.
Смак: насичений, з нотами чорної смородини, шовковиці та коли.
Тіло: середнє, іскристе.
Післясмак: тривалий, з нотами фісташки та вишні.
COLOMBIA CAUCA DECAF
Країна: Колумбія
Регіон: Huila
Різновид арабіки: Excelso
Висота зростання: 1800-2000 м.н.р.м.
Спосіб обробки: decaf MC
Бальна оцінка: 86 балів
Дескриптори: чорнослив, мед, кунжут.
Аромат: делікатний, з нотами червоного чаю та апельсину.
Смак: насичений, з нотами чорносливу, меду та кунжуту.
Тіло: нижче середнього, чайне.
Післясмак: тривалий та стійкий, насичений нотами цитрусової цедри та сухофруктів.
INDONESIA FRINSA MANIS
Країна: Індонезія
Регіон: Weninggalih
Різновид арабіки: Ateng Super, P88, Borbor
Висота зростання: 1400 м.н.р.м.
Спосіб обробки: натуральний
Бальна оцінка: 87,5 бали
Дескриптори: бурбон, темна карамель, спеції.
Аромат: яскравий, квітковий, з нотами іриски.
Смак: насичений, з нотами темної карамелі, бурбону та кунжуту.
Тіло: вище середнього, гладке.
Післясмак: тривалий, з нотами спецій та карамелі.
COLOMBIA EL PROGRESO
Країна: Колумбія
Регіон: Huila
Різновид арабіки: Caturra, Bourbon
Висота зростання: 1650 м.н.р.м.
Спосіб обробки: carbonic maceration
Бальна оцінка: 87,75 бали
Дескриптори: кумкват, біла слива, чай з бергамотом.
Аромат: яскравий, з нотами вишні та абрикосу.
Смак: насичений, з нотами білої сливи, бейлісу та кумквату.
Тіло: середнє, шовковисте.
Післясмак: тривалий, з нотами з бергамотом та кедру.
COLOMBIA EL PARAISO
Країна: Колумбія
Регіон: Huila
Різновид арабіки: Typica P-07
Висота зростання: 1930 м.н.р.м.
Спосіб обробки: анаеробний
Бальна оцінка: 88,5 балів
Дескриптори: квіти, лічі, ківі.
Аромат: яскравий, з нотами пітахаї та білого шоколаду.
Смак: насичений, з нотами квітів, лічі та полуниці.
Тіло: середнє за щільністю, шовковисте.
Післясмак: тривалий, з нотами жасміну та ківі.
PAPUA NEW GUINEA
Країна: Папуа-Нова Гвінея
Регіон: Western Highlands
Різновид арабіки: Arusha, Bourbon
Висота зростання: 1520-1700 м.н.р.м.
Спосіб обробки: натуральний
Бальна оцінка: 86 балів
Дескриптори: червоне вино, гранат, шовковиця.
Аромат: яскравий, з нотами тропічних фруктів та кокосу.
Смак: насичений, з нотами червоного вина, гранату, апельсину.
Тіло: вище середнього, гладке.
Післясмак: тривалий, з нотами шовковиці та кедру.
COLOMBIA GEISHA EL DIVISO
Країна: Колумбія
Регіон: Huila
Різновид арабіки: Geisha
Висота зростання: 1800 м.н.р.м.
Спосіб обробки: washed mossto
Бальна оцінка: 88 бали
Дескриптори: фруктове морозиво, полуничний йогурт, чайна троянда.
Аромат: яскравий, квітковий, з нотами тропічних фруктів.
Смак: насичений, з нотами фруктового морозива, полуничного йогурту та ананасу.
Тіло: середнє, шовковисте.
Післясмак: тривалий, з нотами чайної троянди та карамболю.
KENYA DECAF
Країна: Кенія
Регіон: Nyeri
Різновид арабіки: blend
Висота зростання: 1750 м.н.р.м.
Спосіб обробки: carbonic maceration
Бальна оцінка: 87 балів
Дескриптори: жовті ягоди, лісовий горіх, червоний аґрус.
Аромат: яскравий, з нотами сухофруктів та сливи.
Смак: насичений, з нотами жовтих ягід, лісового горіху та грейпфруту.
Тіло: середнє, шовковисте.
Післясмак: тривалий, з нотами червоного аґрусу та кориці.
COLOMBIA STRAWBERRY
Країна: Колумбія
Регіон: Armenia
Різновид арабіки: Castillo
Висота зростання: 1350-1400 м.н.р.м.
Спосіб обробки: anaerobic with fruits 72hrs
Бальна оцінка: 87 балів
Дескриптори: суниця, червоні ягоди, аґрус.
Аромат: яскравий, з нотами малини та лічі.
Смак: насичений, з нотами суниці, червоних ягід та малинового варення.
Тіло: вище середнього, іскристе.
Післясмак: тривале, з нотами аґрусу, зеленого яблука.
COLOMBIA BLACKBERRY MINT
Країна: Колумбія
Регіон: Armenia
Різновид арабіки: Castillo
Висота зростання: 1350-1400 м.н.р.м.
Спосіб обробки: anaerobic with fruits 72hrs
Бальна оцінка: 87,75 бали
Дескриптори: шовковиця, чорна смородина, червоне вино.
Аромат: насичений, з нотами лохини та малини.
Смак: яскравий, з нотами шовковиці, чорної смородини та лайму.
Тіло: вище середнього, іскристе.
Післясмак: тривалий, з нотами червоного вина та червоних фруктів.
COLOMBIA EL RINCON
Країна: Колумбія
Регіон: Huila
Різновид арабіки: Castillo
Висота зростання: 1650 м.н.р.м.
Спосіб обробки: натуральний
Бальна оцінка: 86,5 балів
Дескриптори: черешня, фісташка, чорна смородина.
Аромат: яскравий, з нотами червоних ягід, темного шоколаду.
Смак: насичений, з нотами фісташки, черешні та тирамісу.
Тіло: середнє, округле.
Післясмак: тривалий, з нотами лікеру та чорної смородини.
RWANDA KITAMBO PB
Країна: Руанда
Регіон: Machuba Nyamasheke
Різновид арабіки: Red Bourbon
Висота зростання: 1650 м.н.р.м.
Спосіб обробки: натуральний
Бальна оцінка: 87 балів
Дескриптори: слива, грейпфрут, шовковиця.
Аромат: яскравий, з нотами топленого шоколаду та шипшини.
Смак: насичений, з нотами сливи, грейпфруту та чорного чаю.
Тіло: середнє, шовковисте.
Післясмак: тривалий, з нотами шовковиці та гвоздики.
ETHIOPIA ATO TONA
Країна: Ефіопія
Регіон: Sidamo
Різновид арабіки: Heirloom
Висота зростання: 1800-1900 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 85 балів
Дескриптори: порічка, сицилійський апельсин, вишневий лікер.
Аромат: яскравий, з нотами ванільного бісквіту та чорної смородини.
Смак: насичений, з нотами порічки, сицилійського апельсину та груші.
Тіло: середнє, округле.
Післясмак: тривалий, з нотами чорного чаю та вишневого лікеру.
COSTA RICA LOS SANTOS
Країна: Коста Ріка
Регіон: Tarrazu
Різновид арабіки: Catuia, Caturra, Obata
Висота зростання: 1450-1700 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 82,25 балів
Дескриптори: лайм, виноград, мигдаль.
Аромат: яскравий, з нотами цитрусів та молочного шоколаду.
Смак: насичений, з нотами лайму, амаретто та винограду.
Тіло: середнє, шовковисте.
Післясмак: тривалий, з нотами мигдалю та білого вина.
GUATEMALA SHB ANTIQUA
Країна: Гватемала
Регіон: Antiqua
Різновид арабіки: Bourbon, Caturra, Typica
Висота зростання: 1200-1800 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 82,5 бали
Дескриптори: чорна смородина, сицилійський апельсин, ліщина.
Аромат: яскравий, з нотами какао та червоних ягід.
Смак: насичений, з нотами черешні, чорної смородини та сицилійського апельсину.
Тіло: середнє, шовковисте.
Післясмак: тривалий, з нотами ліщини та молочного шоколаду.
COLOMBIA PAPAYAN
Країна: Колумбія
Регіон: Antioquia
Різновид арабіки: Bourbon, Typica
Висота зростання: 1300-1500 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 83,5 бали
Дескриптори: нектарин, арахіс, молочний шоколад.
Аромат: делікатний, виражений нотами персика.
Смак: насичений смак нектарину, молочного шоколаду та лікеру.
Тіло: середнє, шовковисте.
Післясмак: тривалий та стійкий з нотами апельсину та арахісової пасти.
BRAZIL SAO SEBASTIAO
Країна: Бразилія
Регіон: Minas Gerais
Різновид арабіки: Yellow Bourbon
Висота зростання: 1100-1500 м.н.р.м.
Спосіб обробки: натуральний
Бальна оцінка: 83 бали
Дескриптори: фінік, карамельне печиво, ірис.
Аромат: яскравий, з нотами горіху макадамії та карамелі.
Смак: насичений, з нотами фініку, апельсину та карамельного печива.
Тіло: середнє, округле.
Післясмак: тривалий, з нотами ірису та бейлісу.
KENYA KIRINYAGA
Країна: Кенія
Регіон: Kirinyaga Country
Різновид арабіки: SL28, SL34, Batian
Висота зростання: 1560 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 84,5 балів
Дескриптори: кумкват, порічка, іриска.
Аромат: яскравий, з нотами темної смородини та квітів.
Смак: насичений, з нотами порічки, темного винограду та кумквату.
Тіло: середнє за щільністю, округле.
Післясмак: тривале, з нотами темного шоколаду та іриски.
CHINA SIMAO
Країна: Китай
Регіон: Yunnan
Різновид арабіки: Castillo, Caturra, Catuia
Висота зростання: 1420 м.н.р.м.
Спосіб обробки: митий
Бальна оцінка: 82,5 бали
Дескриптори: чорнослив, чорна смородина, мигдаль.
Аромат: яскравий, з нотами жовтих фруктів та мигдалю.
Смак: насичений, з нотами чорносливу, чорної смородини та абрикосу.
Тіло: середнє, гладке.
Післясмак: тривалий, з нотами мигдалю та агрусу.
COLOMBIA DECAF
Країна: Колумбія
Регіон: Huila
Різновид арабіки: Excelso
Висота зростання: 1800-2000 м.н.р.м.
Спосіб обробки: decaf MC
Бальна оцінка: 86 балів
Дескриптори: зелене яблуко, апельсиновий бісквіт, волоський горіх.
Аромат: делікатний, з нотами акацієвого меду та випічки.
Смак: насичений, яскравий, з нотами зеленого яблука та апельсинового бісквіту.
Тіло: нижче середнього, чайне.
Післясмак: тривалий та стійкий, з нотами апельсинової цедри та волоського горіху.