Ефіопія Yergacheffe GR2

Foundation Coffee Roasters
247,00
грн.
Ступінь обсмажування: середній.

Країна: Ефіопія.

Регіон: Yergacheffe.

Різновид арабіки: ефіопський спадщина

Спосіб обробки: митий.

Висота зростання: 1100-1800 м.


Аромат: квітковий, солодкий, виражений нотами малинового варення, журавлини та марципану.

Смак: яскравий, з виразними нотами чорного чаю, стиглого лайма та солодощі молочного шоколаду.

Тіло: середнє, чайне, шовковисте.

Післясмак: тривалий, виражений нотами жасмину та трояндового варення.


Ефіопія вважається батьківщиною арабіки. Саме звідси кави поширилося по всьому світу.

Вирощування і обробка кави - одна з основних галузей економіки Ефіопії. Приблизно 25% населення прямо або побічно працюють в кавовій галузі.

В Ефіопії існує кілька регіонів вирощування кави, основними з яких є Sidamo, Yirgacheffe, Harrar, Limu, Djimma, Lekempti, Wallega, Gimbi.

Кожен з регіонів виробляє по своєму унікальний кави. Загальним для всіх ефіопських сортів є складність і багатство смаку.

Регіон Yirgacheffe є самим «високорастущім» в Ефіопії (слід зазначити, що цей регіон є частиною регіону Sidamo). Кава з цього регіону має високу щільність. Його неможливо сплутати ні з чим. Благородність, вишуканість і витонченість є основними характеристиками кави даного регіону.

Ступінь обсмаження:: середній (еспресо)

Спосіб обробки:: митий

Склад арабіки:: 100% арабіка

Дивіться також
Click to order