Коста-Ріка SHB EP San Rafael

Foundation Coffee Roasters
240,00
грн.
Теруар: 

Країна: Коста - Ріка

Регіон: West Valley

Різновид арабіки: Caturra, Catuai

Спосіб обробки: митий

Висота зростання: 1200-1600 м.

Опис профілю смаку:

Аромат: насичений, з нотами горіхового праліне, какао та кураги.

Смак: солодкий, соковитий, виражений нотами журавлини, солодких фруктів та черешні; невелика терпкість та кислотність грейпфрута.

Тіло: середнє, що огортає.

Післясмак: стійкий, з нотами смажених горіхів, молочного шоколаду.

Ступінь обсмажування: середній.

Виробництво кави в Коста-Ріці почалося на початку 19-го століття і на сьогодні налічує понад 50 тис. виробників кави. Близько 20% всього виробництва споживається всередині країни.

У Коста-Ріці законодавством заборонено вирощування робусти, оскільки клімат тут ідеально підходить для вирощування якісної арабіки.

Плантації розташовані на схилах вулканів, де ґрунту дуже багаті мінералами. Крім цього тривалого процесу дозрівання вишні сприяє альпійський клімат (достатньо холодні ночі).

Маркування SHB (Strictly Hard Bean) вказує, що каву вирощували на висоті вище 1350 метрів; а EP (European Preparation) означає, що зелені зерна сортуються вручну, щоб видалити будь-які дефектні й сторонні матеріали.

Латиноамериканці кажуть: «Хороша мексиканська кава - це бадьора кава, а хороша коста-ріканська кава - це пекуча кава!».

Ступінь обсмаження:: середній (еспресо)

Спосіб обробки:: митий

Склад арабіки:: 100% арабіка

Дивіться також
Click to order