Комбуча
Комбуча – найпопулярніший напій у всьому світі.
Освіжає. Бадьорить. Підвищує енергію.

Містить корисні речовини та органічні кислоти.
Допомагає процесу травлення та детоксикації.
Підтримує здоров'я мікробіома кишечника.
Користь комбучі
Що таке комбуча?
Одні називають цей напій чайним грибом, інші «еліксиром життя», але як не назви, комбуча — один із найпопулярніших трендів у здоровому харчуванні.

Цей ферментований чай вживали століттями, але нова хвиля популярності на комбучу з'явилася нещодавно. Вважається, що комбуча допомагає травленню, покращує сон, сприяє втраті ваги та виведенню токсинів, стимулює імунну систему, запобігає раку та втраті волосся, нормалізує роботу печінки.

Комбуча з'явилася у Китаї дві тисячі років тому. Сьогодні ферментований напій готують із чаю, цукру, дріжджів та бактерій. Для цього в підсолоджений чай (зелений або чорний) додають зооглею - слизову масу з живих бактерій та дріжджів - і залишають блукати кілька днів або тижнів. Бактерії та дріжджі переробляють цукор в етанол та оцтову кислоту, яка надає напою характерного кислуватого смаку. За цей час він перетворюється на трохи солодкий, терпкий напій. Потім фільтрують та розливають у пляшки.

Останні 10–15 років комбуча дуже популярна у країнах із високим рівнем життя – США, Великобританія та Австралія, більшість Європи. Там цей напій – одна із складових здорового способу життя.
Чи є сахар у комбучі?
Як відомо, у процесі ферментації, присутня в комбучі сахароза розпадається на глюкозу та фруктозу, етанол перетворюється на органічні кислоти, а сам напій містить тверді частинки (наприклад, волокна дріжджів)
Антиоксиданти
Антиоксиданти – це речовини, що борються із вільними радикалами. Ці реактивні молекули можуть зашкодити клітини. Вчені вважають, що антиоксиданти, що містяться в продуктах та напоях корисніших для здоров'я, ніж спеціальні харчові добавки.

Комбуча, особливо у поєднанні із зеленим чаєм, має антиоксидантну дію на печінку. Дослідження, проведені на щурах, показали, що регулярне вживання чайного гриба знижує токсичність печінки, викликану хімічними речовинами, у деяких випадках на 70%. І хоча аналогічні дослідження на людях не проводилися, вчені вважають результати багатообіцяючими для пацієнтів із захворюваннями печінки.

Поліфеноли та антиоксиданти комбучі мають ту ж природу, що й зелений чай із шоколадом.
Що корисніше чай чи комбуча?
Чайний гриб, приготований із зеленого чаю, зберігає ті ж цілющі властивості, що й традиційний напій. Наприклад, він допомагає контролювати вагу та рівень цукру в крові. Зелений чай вважається одним із найкорисніших напоїв. Він містить багато біологічно активних сполук. Наприклад, поліфеноли, що діють як потужні антиоксиданти.
Як комбуча впливає на наше тіло?
Дослідження показали, що регулярне вживання зеленого чаю допомагає спалювати калорії, зменшувати кількість жиру на животі, знижувати рівень холестерину та контролювати рівень цукру в крові. Крім того, у любителів зеленого чаю нижче ризик раку простати, грудей та товстої кишки.

Комбуча, приготовлена із зеленого чаю, містить ті ж рослинні сполуки і, відповідно, має аналогічні переваги.
Комбуча добре сприяє на травлення людини
Одна з основних речовин, що виробляються під час ферментації чайного гриба, — оцтова кислота. Подібно до поліфенолів у чаї, вона здатна вбивати безліч потенційно шкідливих мікроорганізмів.

Чайний гриб, приготований з чорного або зеленого чаю, має сильні антибактеріальні властивості, особливо щодо бактерій, що викликають інфекцію та дріжджів Candida. При цьому протимікробний ефект не пригнічує зростання корисних пробіотичних речовин, що беруть участь у ферментації.

Багато експертів упевнені, що комбуча є дієтичним продуктом, який допомагає знизити вагу. Тут варто пояснити, що чайний гриб не панацея і не єдиний фактор. Це корисний інструмент, який є частиною цілого процесу. Для досягнення бажаного результату вживання комбучі варто поєднувати з іншими звичками.

Однак, корисні властивості чайного гриба відіграють важливу роль у схудненні: регулярне вживання невеликої кількості напою допомагає виводити з організму токсини, зменшує потяг до солодкого, покращує травлення, нормалізує обмін речовин та відновлює кишкову мікрофлору.
Комбуча допомогає серцю, чому?
Чайний гриб може значно покращити два маркери серцевих захворювань, «поганий» ЛПНЩ (ліпопротеїнів низької щільності) та «хороший» холестерин ЛПВЩ (ліпопротеїнів високої щільності), всього за 30 днів. Такі дані вчені отримали під час досліджень на щурах.

Крім того, чай (особливо зелений) захищає частинки холестерину ЛПНЩ від окислення, що сприяє серцевим захворюванням. Тому фактично у любителів зеленого чаю ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 31% нижчий. Ця перевага також може відноситися до комбучі.
Кофеїн в комбучі
Комбуча містить небагато кофеїну. Ця кількість у кілька разів менша, ніж у каві, чаї або газуванні. Як правило, після ферментації в напої залишається близько третини кофеїну - від 10 до 25 міліграмів на порцію, які ніяк не впливають на здоров'я людини.
Змицнення психичного здоров'я від комбучі
Чайний гриб може врятувати від депресії

Вживання чайного гриба, багатого на пробіотики, може сприяти зміцненню психічного здоров'я. Вчені виявили зв'язок між пробіотиками та депресією, а протизапальний ефект чайного гриба може допомогти полегшити деякі симптоми психічного розладу.

Дослідження 2017 року довели, що добавки із пробіотиками можуть допомогти полегшити депресію.
Вітаміни
Одна пляшечка комбучі містить у собі денну норму вітаміну B12
Особливо актуально для вегетаріанців та веганів
Якщо ви разглядаєте комбучу, як додаток до вашого асортименту - це дуже гарна ідея!

Комбуча дуже добре продається з вітрини кав'ярень, барів, супермаркетів, спортзалів, тощо.

Ми можемо запропонувати вам комбучу за приємним прайсом, та надати усю інформацію про продукт.
Хочете утримати прайс та умови співпраці?