Курс Barista Basic

Якщо Ви давно планували дізнатись все про каву, навчитись готувати ії як професіонал, працювати бариста або мати власну кав’ярню – ми тобі допоможемо!

Тривалість: 16 робочих годин
Вартість: 8000 грн.
Кількість учасників: група з чотирьох чоловік*
Формат: оффлайн практичні заняття; відео та електронні ресурси залишаються з Вами; всі матеріла надаються*

*якщо хочеш курс індивідуально або в онлайн форматі – залишай заявку;

Чому саме Foundation?

Працюємо на ринку з 2015 року, а власники працюють у сфері кави вже понад 10 років
Маємо два виробництва, мережу кав'ярень в Одесі та внутрішню налагоджену систему контролю стандартів з ХАССП
Маємо понад 500 клієнтів у сфері Horeca по всій країні та у ближньому зарубіжжі, і близько 70 співробітників у 2022 році
Всі процеси побудовані на стандартах, цінностях, кращому обладнанні та сировині, а також повному супроводі партнерів у технічній підтримці та навчанні
Обсмажуємо близько 20 тонн кави на місяць
Вважаємо себе гуру в кавовій сфері, бо так і є!
Ксенія Лопатко
Керівник тренерського відділу 
Курс проводить наш керівник тренерського відділу, людина, яка відповідає за навчання кожного співробітника та партнера FOUNDATION – Ксенія Лопатко!

  • Досвід роботи у сфері кави протягом 6 років
  • Учасниця та фіналіст чемпіонатів України за такими напрямками: Ukrainian Brewers Cup 2018/2019, Ukrainian Aeropress Chamoionship, Ukrainian Cup Tasting Championship, Ukrainian Cold Brew Championship
  • Учасник міжнародного змагання серед бариста The Barista League
  • Срібна призерка Ukrainian Aeropress Chamoionship 2018 / Ukrainian Cold Brew Championship 2018
  • Навчила понад 3000 баристів та провела понад 1500 різноманітних тренінгів та майстер-класів у сфері кави
  • Була на фермах у країнах Гондурас, Сальвадор та Нікарагуа та особисто бачила всі процеси збирання та обробки врожаю, а також вибирала лоти для асортименту;)

Кому рекомендуємо пройти Курс?

Майбутнім бариста без досвіду
Бариста с досвідом для систематизації знань та підняття рівня кваліфікації
Майбутнім та існуючим власникам кав’ярень
Кожному кавоману

Програма курсу:

Курс складається з 16 робочих годин, які розподілені наступним чином: 4 години теорії, 8 годин практики з еспресо та 4 години практики по роботі з молоком. Основні теми курсу:
Вивчення кавового дерева як складової рослинного світу. Будова кавової ягоди.
Вивчення особливостей і специфіки культивації кавового дерева.
Формування розуміння чіткого відмінності двох основних видів кавового дерева: арабіки та робусти.
Вивчення факторів, що впливають на вирощування кавового дерева і майбутній смак напою.
Освоєння основних способів і етапів збору і обробки врожаю кавового дерева.
Формування вміння правильно «читати» і розуміти маркування кави. Особливості транспортування і зберігання зеленої кави.
Вивчення основних дефектів зеленого зерна. Класифікація якості зерна відповідно до SCA.
Обсмажування кави. Основні типи і особливості
проведення та вивчення різноманітних видів дегустацій кави.
Опис основних характеристик кави.
Обсмажування кави. Основні типи і особливості
проведення та вивчення різноманітних видів дегустацій кави.
Освоєння практичних навичок приготування і настройки еспресо, опису та оцінки кавових напоїв.
Освоєння практичних навичок роботи з молоком і приготування молочних напоїв.

Як проходить Курс?

Після того, як Ви залишите заявку – тренер зв’яжеться з Вами для визначення дат проведення курсу.
Зазвичай ми проводимо два заняття по 8 годин або 4 заняття по 4 години в залежності від навичок та знань.
Група для навчання формується вид двох до чотирьох людей для максимального комфорту
Всі навчальні матеріалу курсу надаються та залишаються з Вами після закінчення
Графік проведення занять визначається індивідуально для кожної групи
При необхідності є можливість проводити індивідуальні заняття – тренер розповість більш детально про такий формат за запитом

Нам довіряють

Дякуємо за відгуки!

Місце проведення